App.ro, Romania
Lun-Vin 09:00 AM - 17:00 PM
  Info
Pantelimon 91, Bucuresti, Sector 2, Romania
Lun-Vin 10:00 AM - 15:00 PM
App.ro - Aplicatii online, promovare online, seo

Ce este seo si cat este de important in afisarea paginilor in primele pozitii Google

SEO inseamna Search Engine Optimization adica optimizarea paginii

Informatii utile petru intelegerea acestei optimizari

Un site care nu este optimizat seo are sanse foarte mici sa urce in pagina de rezultate a motoarelor de cautare. Optimizarea din punct de vedere seo ajuta site-ul de a fi printre primele pozitii.
Ce este SEO?

SEO reprezinta procesul de optimizare a unui site web sau continut online, astfel incat sa fie indexat si afisat cat mai bine in pagina de rezultate.


Toata lumea a folosit un motor de cautare vreodata, cum ar fi Google, Yahoo, Bing, cand a cautat informatii despre un anumit domeniu, produse, televizoare, aparate de aer conditionat, ventilatoare, echipament de sport, etc. sau servicii de orice natura cum ar fi medici, cabinete medicale, cabinete avocatura, binele cinema sau spectacole.

Dupa cum am putut observa sunt zeci de mii pana la milioane de rezultate.

Cum procedam atunci cand continutul nostru, de pe paginile noastre vrem sa fie afisat pe primele pagini?

Care este scopul promovarii SEO?


Scopul SEO este de a atrage trafic organic de calitate catre site-ul nostru, crescand vizibilitatea si numarului de vizitatori si mai ales a clientilor.

Google foloseste algoritmi complexi pentru a sorta si a afisa paginile functie de continut.

Astfel de algoritmi tin cont de sute de elemente din pagina web si de modul cum acestea sunt codate in site.

Ce inseamna trafic organic?


Traficul organic este dat de vizitatorii care ajung pe site in mod natural, fara sa fie atrasi prin mijloace publicitare, care sunt platite, sau diverse campanii de promovare.

Cautarile organice sunt mult mai valoroase fata de cele platite, deoarece acesti utilizatori manifesta intentia de cumparare a serviciilor, produselor, sau sa ramana pe site o perioada mai multa de timp citind continutul site-ului.

Pentru a obtine trafic organic, site-urile trebuie sa fie foarte bine optimizate atat tehnic, sa se incarce rapid, sa ofere o experienta placuta la browsare.

Importanta seo in marketing digital


SEO joaca un rol extrem de important in strategia de marketing digital, deoarece site-ul poate ajunge la o audienta foarte mare si mai ales relevanta pentru scopul site-ului.

Avantajele pe care le are un site optimizat seo sunt:

Cresterea traficului organic

Prin faptul ca sunt pe primele pozitii si traficul de calitate creste, pentru ca cei care intra nu sunt indemnati de reclame si de interesul utilizatorilor.

Credibilitate si incredere

Site-urile care sunt mai bine clasate sunt percepute ca fiind de incredere si inspira credibilitate.

Rentabilitatea investitiei in site si promovare

Comparativ cu alte forme de publicitate online, cum ar fi reclamele platite, SEO ofera un ROI( return of investment) returnarea investitiei, mai ridicat pe termen lung.

Avantaj major fata de concurenta

Mediul online actual este foarte competitiv si astfel doar SEO poate face diferenta intre succes si esec, mai ales pentru afacerile care concureaza pentru acelasi segment de piata.

Principii de baza in SEO


Cuvintele cheie

Cercetarea cuvintelor cheie relevante pentru afacerea este primul pas important in procesul de SEO.Analiza concurentei

Analiza concurentei ofera o intelegere mai buna a cerintelor si permite alegerea strategiei optime in procesul de optimizare, pentru un trafic cat mai mare.Crearea de continut unic si relevant

Continutul de calitate este o cerinta esentiala pentru SEO, pentru ca acesta trebuie sa raspunda nevoilor utilizatorilor, sa fie structurat, usor de inteles si fireste de navigat.Optimizarea on-page

Optimizarea on-page se refera la modificarile facute in paginile site-ului avand ca scop optimizarea elementelor site-ului, ca exemplu titlul paginii, descrierea, URL-urile, precum si alte elemente html care reflecta relevanta continutului si care va fi luata in considerare de motoarele de cautare.Link building

Obtinerea de legaturi (backlink-uri) de la alte site-uri catre site-ul dvs, legaturi puternice si relevante care ofera autoritate, credibilitate si relevanta continutului de pe site.Optimizarea pentru dispozitive mobile

Tinem cont ca tot mai multi utilizatori acceseaza paginile de internet de pe dispozitive mobile, astfel ca aceste pagini trebuie sa fie corect redate pe aceste dispozitive.

De retinut urmatoarele


SEO reprezinta un instrument foarte important in cadrul marketingului digital chiar elementul cheie in afisarea cat mai sus a site-ul dvs.

Intelegerea acestor concepte si a principiilor SEO este esentiala pentru a atrage traficul si audienta dorita catre site-ul web prin intermediul motoarelor de cautare.

Cu o strategie bine structurata site-ul dvs. poate obtine o clasare superioara in rezultatele cautarilor, ceea ce duce la cresterea vizibilitatii, a traficului si vanzarilor.

Retineti prima pagina din pagina de rezultate vinde cu adevarat si creste semnificativ cifra de afaceri!

Sumar

Atentie la promovare seo si la optimizarea site-ului

Nu lasati optimizarea sa fie facuta de persoane care "au mai facut asta".
  • Discutati si alegeti bine.
  • SEO = Inteligenta Online, nu poate exista daca inteligenta nu exista.
100%
Satisfactie SEO prin idei inteligente si experienta.