App.ro, Romania
Lun-Vin 09:00 AM - 17:00 PM
  Info
Pantelimon 91, Bucuresti, Sector 2, Romania
Lun-Vin 10:00 AM - 15:00 PM
App.ro - Aplicatii online, promovare online, seo
Magazin Online Magento

Magento opensource ecommerce, magazin online, pret atractiv

Magazin opensource pentru shop online, site tip mediu-mare, stabil, facilitati multiple, administrare relativ simpla, optimizat pentru incarcare rapida
Magento Opensource Ecommerce

Creare magazin online magento,optimizare si hosting profesional,avantajos

Pentru magazine online medii si mari se recomanda aceasta platforma. Platforma ofera toate facilitatile pe care trebuie sa le aiba un magazin online, unele necesita configurare speciala. Este stabila dar sensibila daca umbli in acolo unde nu trebuie.

Pret mediu-mare

Magento are un cost variabil, un setup poate costa incepand cu 500-600 EUR dar poate ajunge la cateva mii, depinde ce cine oferteaza.
Se livreaza un site perfect functional, gata de lucru.

Optimizare magazin, customizari, facilitati particulare, cerinte suplimentare sunt disponibile dar cu costuri specifice, functie de cei care livreaza produsul.

  • Timp de executie de ordinul saptamani-luni
  • Site-ul se livreaza gata de productie
  • Servicii aditionale sunt disponibile: logo, bannere, customizare, optimizare seo
  • Hosting/Gazduire integrata
Ce este Magento?

Magento este o platforma ecommerce opensource pentru crearea magazinelor, shop-urilor online

Despre Magento

Magento este o platformă utilizată de website-urile e-commerce din întreaga lume. Programul a fost creat inițial de Varien Inc., o companie privată din Statele Unite, care avea sediul central in Culver City, California.

Solutia magento necesita resurse mari pentru un hosting calitativ, nu atinge performante de viteza, incarcare site, ca alte solutii ecommerce. Este stabila si vine preinstalata cu multe facilitati care pot face diferenta vs alte solutii ecommerce.

Magento Community Edition

Aceasta versiune Magento Editia pentru Societati Comerciale este un sistem de aplicatii ecommerce de tip open-source. Oricine poate modifica acest continut si personaliza cum doreste aceasta versiune.

Magento Enterprise

Aceasta deriva din versiunea Community, nu este gratuita ca cea de mai sus, dar are functionalitati suplimentare. Daca prima varianta este sufient de complicata aceasta versiunea o intrece pe prima si nu este deloc indicata celor ce-si doresc un magazin online simplu care sa foloseasca resurse putine pentru a rula foarte bine cand este incarcat de clienti.

Ce este Magento B2B?

Magento B2B este platfoema eommerce care vinde clientilor persoane juridice.

Ce este B2B - Business to Business

B2B inseamna Business-to-Business, este p modalitate de business, afacere, care functioneaza prin distributia si comertul cu ridicata de produse/servicii de la o companie catre alta companie.

Magazinul online business to business trebuie sa tina seama de alte criterii fata de cel business to customer.

Spre ex. fidelizarea sau termenele de plata sunt diferite de la B2B la B2C

Daca la B2C plata se face pe loc, cu card sau ramburs, B2B poate solicita si primi plata la 7-30-60 zile

Pentru fidelizare se poate tine cont de cantitatea si valoarea achizitiilor de ex. pentru achizitii de peste 10000 eur aveti 15% discount si timp de plata 45 zile

Ce este Magento B2C?

Magento B2C este magazinul online de retail care vinde clientilor persoane fizice

Ce este B2B - Business to Business

B2B inseamna Business-to-Customer, este modalitate de business sau afacere care functioneaza prin vanzarea sau comertul cu ridicata de produse/servicii de la o companie la persoane fizice.

Facilitatile B2C sunt diferite de B2B pentru ca B2B se adreseasa direct clientului final si nu altui client care le va revinde.

Astfel daca pentru B2B termenul de plata este foarte important sa fie cat mai mare, pentru B2C clientul trebuie sa plateasca cu card sau ramburs.

Conversii mai multe cu Magento 2

Magento 2 creste numarul de conversii ale magazinului online

Ce este o conversie pe un magazin online?

Google ne spune ca o conversie este:

"O acțiune contorizată atunci când un utilizator interacționează cu anunțul sau cu o înregistrare de produs gratuită (de exemplu, dă clic pe un anunț text sau vizionează un anunț video), după care face o acțiune pe care ați definit-o ca valoroasă pentru companie, cum ar fi o achiziție online sau apelarea companiei de pe un telefon mobil."

Pentru um magazin online conversia poate fi un click pe produs, o cautare de anumit produs, o punere in cos a unui produs si fireste cea mai dorita conversie cumpararea produsului.

Conversiile sunt influentate de site, calitatea produselor si politica de preturi.

Va putem asigura ca din puctul de vedere al site-ului totul functioneaza impecabil astfel ca va puteti concentra pe produse si pret

Site-ul trebuie sa fie rapid, organizat, structurat si optimizat seo

Aici Magento 2 este ceea ce va ofera success pe o piata in care concurenta si bugetele SEO cresc de la o zi la alta.

Despre platforma ecommerce pentru magazine online Magento 2

Magento este o platforma ecommerce opensource pentru crearea magazinelor, shop-urilor online

Managerul de module

Programatorii Magento au creat si creaza plugin-uri asa cum fac si toti progrmatorii de pe alte platforme opensource prestashop, opencart, etc. Aceste plug-inuri sunt construite pentru a livra diverite cerinte pe care utilizatorii le cer, cerinte care nu se regasesc odata cu instalarea aplicatiei, conectarea la acest manager de plug-inuri facandu-se cu Magento Connect Manager.

Dintre facilitatile unui magazin online magento

- cos de cumparaturi personalizat

- sistem flexibil de cupoane si preturi

- flexibilitate in configurarea si optimizarea SEO

- sistem de urmarire comenzi

- sistem de raportare si evaluare

Aceste facilitati nu sunt unice, aproape toate regasindu-se pe majoritatea solutiilor ecommerce de magazine online.

Multi vor afirma ca Magento este platfoma ideala petru comert online si motiveaza asta prin faptul ca aceasta solutie este folosita de Coca-Cola, Ford, Jaguar, Hermès, Christian Louboutin, BVLGARI, Nike, Olympus, Land Rover, Nespresso, Honeywell, Nestlé.

Ce insa nu mai spun acestia, este ca aceste companii practic nu mai folosesc Magento, ci apoape tot codul este refactoring, adica rescris pentru performanta si faptul ca putini isi pot permite resursele firmelor de mai sus pentru solutia de hosting si mentenanta.

Dintre motivele invocate de acestia: securitate, flexibilitate, functionalitati, comert b2b, integrare usoara, optimizare seo, viteza incarcare, scalabilitate, etc

Securitatea platformei Magento

In linii mari Magento este si nu este sigura. Multe magazine online,servere au fost sparte pentru ca nu a fost aplicate path-urile pe care Magento le-a facut publice sau aceste path-uri nu fost corect aplicate astfel sa inlature vulnerabilitatile descoperite in codul sursa magento.

Sa nu uitam ca utilizatorii de rand folosesc magento varianta gratuita si ca acesta, fiind open sourse, nu poate fi considerata mai secure decat un sitem inchis, ale carui surse nu sunt disponibile.

Odata aplicate path-urile aplicatia este securizata pana la aparitia altui bug.

Flexibilitatea platformei Magento

Ca orice aplicatie si Magento poate suporta de la cateva zeci de produse pana sa sute sau chiar zeci de mii de produse. Acest lucru nu este spectaculos penru ca nu este ceva ce numai Magento poate oferi.

Functionalitatile platformei Magento

Un magazin online Magento ofera tot cam atatea facilitati cat si alte platforme opensource, vorbim aici desre facilitatile principale ale unui magazin online si nu despre anumite cerinte pe care ce poate dori cineva care detine sau care administreaza afacerea online.

Ca si la alte aplicatii opensource exista dezvoltatori software care scriu cod suplimentar pentru cerintele pe care dvs le-ati putea dori. Aceste coduri se numesc plugin-uri.

Comertul b2b pe platforma Magento

Vanzarile online pot fi b2c, business to customers, vanzari catre clientii persoane fizice, si b2b, business to business cand magazinul online vinde catre clientii persoane juridice asta generand o suma de conditii de lucru de la cantitati minime pana la reduceri functie de volum, cantitate, etc.

Optimizarea SEO a platformei Magento

Optimizare SEO este la fel de bine pusa la punct pe cat este la celelalte platforme in sensul in care se poate seta un title special pentru seo, la fel descriere si cuvinte cheie pentru articolul sau produsul listat in magazinul online.

Viteza de incarcare a platformei Magento

Aici este locul unde magazinul online sufera cel mai mult. Platforma este greoaie, se misca lent si musai trebuie ajutata de o optimizare foarte bine facuta, un sistem de cache foarte bine configurat si nu in ultimul rand un hosting de calitate care nu este ieftin.

Scalabilitatea platformei Magento

Platforma magento nu este asa scalabila precum sustin unii, si nu de putine ori este ingenunchiata faca nu exista un sistem de cache care sa preia cererile atunci cand numarul vizitatorilor creste si creeaza spiku-uri.

Magazin online magento pret

Pretul practicat pentru platformele Magento este in general foarte mare, de ordinul catorva zeci de mii de eur. Asta inseamna ca Magento este o platforma din care dezvoltatorii si programatorii pot scoate bani seriosi.

Intrebarea este daca merita acest pret? Raspunsul este cat se poate de clar: NU. Nimic nu justifica acel pret imens, care nu are corespondent in realitatea pe care o stim cu totii. Daca banii nu sunt ai nostri, daca provin din diverse surse, fonduri, etc. atunci poate ca am putea sa accepta si Magento.

Atata vreme cat cauta o solutie care sa raspunda cerintei pret/calitate = optimizat Magento trebuie sa fie la costuri de cateva mii de EUR si nu mai mult.

Daca sunteti la inceput de afacere si doriti sa aveti costuri mai mici, va putem oferi Magento SaaS adica sa inchiriati un magazin online cu pret de la 50EUR pe luna. Aceasta inchiriere presupune ca va punem la dispozitie un magazin online full, fara NICIO limitare, magazin online pe care dvs. va trebui sa-l personalizati dupa cum doriti.

Aceasta solutie are avantajul unui cost mic lunar, dar presupune din partea dvs. efortul configurarii si setarii magazinului online magento 2.

Puteti opta pentru inchiriere magazinului si setup de baza, partial sau cat doriti dvs. Astfel aveti un magazin Magento 2 foarte performant la costuri foarte mici, aproximativ 600 - 1000 EUR. Totodata va puteti alege domeniul dorit din lista urmatoare. Retineti ca aceasta optiune poate avea un cost suplimentar.

Magento ca recomandare platforma magazin online

In ciuda acesta de mai sus, da as recomanda Magento ca magazin online si nu pentru ca am posibilitatea de a cere bani mai multi clientilor de magento ci faptului ca plaforma este stabila. Atata vreme cat stii ce ai de facut, platforma functioneaza bine.

Astfel pot recomanda aceasta platforma ca o solutie viabila de magazin online, dar numai daca se respecta conditiile urmatoare:

1. Solutia de hosting trebuie sa fie desteapta, gandita special pentru magento

2. Aplicatia trebuie sa fie setata corespunzator si optimizata cat mai mult posibil

Cu aceste conditii indeplinite, veti avea o solutie magento functionala si un magazin online care sa fie functional si care sa genereze vanzari.

Concluzii despre magazinul online Magento

Cu toate dezavantajele pe care le prezinta, magento este stabil si foarte bine pozitionat prin facilitati si prin modul in care trateaza si executa aceste modificari la nivel de site si de logica conditiilor de vanzare.

Astfel daca nu sunteti foarte pretentiosi la viteza de incarcare si va puteti permite un serviciu de hosting pentru magazinul online magento, aceata solutie de magazin online poate fi chiar ceea ce va doriti.

Despre conversia de la Magento 1 la Magento 2

Migram orice Magento1 catre Magento2

Migrarea

Migrarea este o operatiune de dificultate medie si presupune o analiza destul de atenta pentru a putea avea aceleasi functionalitati pe noul site Magento 2.

Pentru a migra de pe Magento 1 pe Magento 2 trebuie sa:

- backup date, site

- analiza shop, audit

- identificarea elementelor proprietare Magento1

- analiza migrarii sau inlocuirii acestora cu elemente Magento 2

- migrarea produselor

- migrarea categoriilor si a setarilor

- migrarea clientilor

- migrarea comenzolor

- migrarea extensiilor

- customizari si implementari

- verificarea datelor exportate

- testarile finale

Post migrare

Operatiunile post migrare sunt necesare pentru a verifica functionalitatile Magento 2 astfel incat toate serviciile sa fie full functionale.
Aceasta operatiune decide cand este incheiata pricedura de migrare si daca aceasta s-a facut cu success.

Sumar

Magento pentru site mediu-mare, solutie B2B, B2C

Suporta multe produse, fiabil, stabil. Datorita brandului "Magento" pretul unui site poate ajunge si la zeci de mii de EUR. Necesita optimizare si conditii speciale de hosting, altfel se va incarca foarte greu, mai ales pe mobile.
  • Hostingul/gazduirea magento este importanta
  • Puteti avea magazinul pe VPS sau server dedicat
  • Solutie pentru magazin mediu - mare
100%
Satisfactie garantata cu magento, versiunea cea mai noua Magento2 - Una din cele mai bune alegeri pentru magazin online, solutie ecommerce, shop online

*Info: Demo Magento 1 a fost dezactivat pentru ca Magento 2 este net superior Magento 1.

Recomandarea noastra: Magento 2