App.ro, Romania
Lun-Vin 09:00 AM - 17:00 PM
  Info
Pantelimon 91, Bucuresti, Sector 2, Romania
Lun-Vin 10:00 AM - 15:00 PM
App.ro - Aplicatii online, promovare online, seo
Servicii optimizare seo pentru magazine online, site-uri de prezentare produse sau servicii

Servicii de optimizare SEO

Aceste servicii imbunatatesc scorul site-ului si a paginii de web, astfel incat, avand un scor mai mare decat alte pagini, site-uri, pagina sau site-ul dvs. va fi afisat pe o pozitie superioara celorlalte site-uri in pagina de rezultate a motoarelor de cautare.
Ce este SEO, optimizarea SEO

Servicii de optimizare seo, ce este seo, ce este optimizarea seo

SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization (search engine = motor cautare) este suma modalitatilor de configurare si optimizare ale unui site, astfel incat site-ul sa fie listat pe cele mai bune pozitii in pagina serp, pagina de afisare a rezultatelor unui motor de cautare.

Ce este un motor de cautare

Motorul de cautare este o aplicatie web online pe care o putem intreba ce dorim si aceasta sa ne ofere o lista de raspunsuri.

Intrebarea adresata este formata din cuvinte cheie, pagina in care apar rezultatele se numeste SERP prescurtare de la Search Engine Result Page, in traducere pagina de afisare a rezultatelor - rezultatele cautarii fireste.

  • SEO inseamna vizibilitate
  • Vizibilitatea inseamna clienti (fara a plati reclama pentru ca acestia sa intre pe site)
  • Clientii inseamna comenzi, vanzari
  • Comenzile & vanzarile inseamna bani
Optimizare SEO

Serviciile de optimizare SEO

Ce este optimizarea SEO?

Optimizarea SEO a unui site inseamna toate modificarile si setarile care se fac pe site si in afara lui, astfel incat site-ul sa fie listat in serp pe o pozitie mai buna decat celelalte site-uri

De mai sus rezulta ca optimizarea seo se imparte cel putin in doua subcategorii, pe site si in afata site-ului.

Activitatile pe site se numesc onsite pe cand cele in afara site-ului se numesc offsite.

Ce este optimizarea onsite?

O pagina web, printre alte elemente, contine un element head care este intre situat intre tag-ul html si body. In acest spatiu, se introduc informatiile care definesc pagina, care ofera informatii generale dar si specifice despre continutul acelei pagini.

Aceste informatii sunt culese de catre bots, aplicatii care apartin motoarelor de cautare si cate cauta si extrag date despre paginile publicate pe un site.

Motorul de cautare este cel care foloseste aceste date si dupa ce proceseaza informatiile despre site si paginile acestuia, ofera un scor site-ului si fiecareia dintre paginile din site.

Putem observa mai jos head din site-ul emag, unde este definit titlul prin tagul title, descrierea paginii prin meta tagul description si cuvintele cheie prin meta tag-ul keywords.


header tag head emag

Acelasi lucru motorul de cautare il face cu fiecare site pe care il gaseste astfel incat motorul de cautare stie sa raspunda la orice cautare pe care utilizatorul o executa pe pagina motorului de cautare, google, bind, yahoo, etc.

Informatiile gasite in toata pagina inclusiv in head, formeaza un scor al paginii si site-ului, acest scor fiind folosit la afisarea paginilor functie de cautarea facuta. Cu cat mai bun scorul paginii si al site-ului cu atat mai buna (superioara) este pozitia de afisare a site-ului.

Ce este optimizarea offsite?

Acest tip de optimizare reprezinta toate actiunile intreprinse pentru a creste scorul site-ului si a paginii care desriere serviciul sau produsul care este oferit spre vanzare de catre site.

Pentru a calcula scorul de performanta a site-ului si a paginii, motoarele de cautare folosesc mai multe informatii de pe internet ce au legatura cu site-ul, nu doar informatiile care sunt trecute in site.

Modul acesta de calcul al scorului paginii ar trebui sa asigure utilizatorul ca rezultatele gasite in primele pagini au cea mai mare relevanta, comparativ cu celelalte pagini care au relevanta mai mica functie de cautarea pe care utilizatorul o face pe motoarele de cautare.

Cela mai folosite optimizari offsite sunt linkurile pe care alte site-uri le au catre site-ul dvs. Asta inseamna ca acele site-uri utilizeaza sau folosesc ca referinta pagini ale site-ul dvs si astfel cresc autoritatea site-ului pe care il detineti si promovati.

linkuri externe emag

Observati din scorul ahrefs, cel mai bun utilitar de backlink-uri din lume, cu cea mai mare baza de date, ca peste 16000 de site-uri fac referire a emag si numarul acestor referiri este de peste 7 milioane.

Daca tinem cont ca fiecare backlink (url sau link in care apare site-ul dvs) va crediteaza imagine si prestigiu online, este simplu de inteles importanta optimizarii off-site.

Reclamele platite pe google, facebook

O alta modalitate de a gasi clienti este de a plati reclame pe motoarele de cautare, google ads de pilda, este modalitatea prin care puteti spune motorului de cautare sa afiseze o anumita reclama, sau chiar site-ul, atunci cand utilizatorul cauta anumite informatii.

De. ex. Daca platiti reclama si la cuvinte cheie adaugati "pizza" de cate ori cineva va cauta pizza, motorul de cautare va afisa ca reclama si site-ul dvs care livreaza pizza catre utilizator.

Acest tip de promovare trebuie sa fie cumulata cu celelalte activitati seo pentru ca altfel motorul de cautare nu va creste scorul paginii dvs si va trebui sa continuati sa platiti reclame pentru ca site-ul sa fie afisat utilizatorilor.

Trafic organic versus trafic platit

Traficul pe site este generat de clientii care ajung pe site, fie ca acestia sunt directionati pe site de catre pozitia buna in motorul de cautare fata de alti furnizori de servicii sau sunt indemnati sa ajunga pe site-ul dvs pentru ca se afizeaza o reclama platita de dvs, reclama care le spune ca vor gasi ce cauta daca intra pe site-ul dvs.

Anunt miere google

Observati in imaginea de mai jos anunturi platite si anunturi organice, cele care sunt afisate pentru scorul paginii web si nu pentru ca s-a platit reclama.

Functie de tipul serviciilor oferite bugetul de promovare poate fi intre 500 si 10000 EUR pe luna.

Aceste sume arata foarte clar importanta unei optimizari SEO a site-ului, care pe langa faptul ca genereaza increderea celui ce cauta, aduce constant clienti, sumele de reclama fiind economisite sau directionate spre alte site-uri care sa-i asigure furnizorului de serviicii o pozitie dominanta pe piata online.

Este foarte in regula daca vreti sa accelerati procesul de atragere a clientilor prim plata de reclame, dar NU este deloc bine sa va bazati afacerea doar pe acest mod de promovare. Cine va spune altfel face o greseala pe care pe el nu-l va costa decat taxa pe care o incaseaza de la dvs. iar pe dvs. va poate costa afacerea


Importanta structurii site-ului din punct de vedere SEO

Un site web, fie ca este vorba de un site de prezentare sau de un magazin online trebuie construit avand grija la respectarea unor norme foarte clare in ceea ce priveste configuratia site-ului si modul de scriere a codului.

Daca la un site construit pe platforme opensource putem doar optimiza si mai putin modifica sursele, pentru ca nucleul site-ului este deja construit, la site-urile custom totul se face de la zero, astfel aceste site-ul sunt mult mai usor indexabile si rankeaza mai bine, adica capata de la google un scor mai bun.

Un site fara clienti este o resursa consumata inutil, este o cheltuiala inutila si mai mult orice bani bagati in site au sansa sa nu produca efect, doar daca clientul se bazeaza exclusiv pe reclame, lucru care este foarte riscant pentru afacerea respectiva.

Sa observam testele efectuate pe site in momentul auditului:

Test site original

Si testele efectuate site-ului dupa refacerea acestuia pentru promovare si optimizare SEO:

Test site refacut pentru seo

Pe langa aceste teste codul activ al site-ului este in norma acceptata de catre orice motor de cautare, acest lucru determinand o pozie mai buna in pagina de cautare.

Rolul content-ului in promovarea SEO

Sa ne aducem aminte ca scopul motoarelor de cautare este de a oferi raspunsuri cat mai clare la cautarile utilizatorilor, raspunsuri care sa fie relavante si care sa determine utilizatorul sa urmeze deciziile pe care le avea cand a pornit browserul.

Content-ul reprezinta informatia activa din site si este exact ceea ce clientii cauta atunci cand acceseaza motoarele de cautare.

Informatia din site trebuie sa fie exprimata intr-un cadru care sa-i permita sa fie identificata cat mai clar, rapid si fara echivoc.


Care sunt pasii in promovarea a unui website?

1. Determinarea exacta a cerintelor clientului.

2. Efectuare audit SEO.

3. Stabilirea strategiei de promovare.

4. Stabilirea metodelor de promovare functie de sectiunile cuprinse in strategia de promovare.

5. Eventualitatea unor actiuni SEM (search engine marketing) reclame, bannere platite, etc.

6. Colectarea datelor si analiza acestora.

7. Interpretarea rezultatelor, stabilire elementelor de corectat, update si a noilor actiuni de urmat.Exista diferente intre cei care "fac" SEO, cum aleg pe cei cu care vreau sa lucrez?

SEO este despre codare, cuvinte, continut, informatii. SEO inseamna analiza, statistica, matematica, interpretarea datelor, monitorizare, corectare, update, upgrade.

Asadar SEO este despre cuvinte.

Oricine poate face SEO, precum oricine poate vorbi despre orice.

Ceea ce face diferenta si ce conteaza in promovarea SEO, este ce se vorbeste despre subiect si mai ales cum se vorbeste.

A "vorbi" despre pagina inseamna de fapt scorul site-ului si a paginii deci pozitia in motoarele de cautare ale site-ului!


Functie de modul in care sunt intelese si indeplinite aceste criterii promovarea poate deveni un fel de 6 din 49 sau ce fix ceea ce trebuie pentru un atingerea unui scor ce va pozitiona pagina in top-ul paginii de rezultate ale motoarelor de cautare.

Sumar

Optimizarea seo si promovarea seo a site-ului si paginii va asigura clienti la un pret cu mult mai mic decat pretul platit zilnic pe reclame care il platiti pe reclame.
  • In plus, creste credibilitatea site-ului
  • Orice nou serviciu sau produs va fi mai mult mai usor de promovat, pentru ca deja google "crede" in site-ul dvs
  • Cu banii economisiti se pot construi entitati care sa va asigure o pozitie de top pe piata online
100%
Satisfactie garantata prin metodele noastre de optimizare seo